Sveriges Järnvägsmuseum - Foto: Mikael Dunker

Sveriges Järnvägsmuseum

På Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle finns en av världens finaste järnvägshistoriska samlingar. Den världsunika samlingen av lok, vagnar och andra föremål med koppling till järnvägens mer än 150-åriga historia visas.

Furuvik - entrebild

Furuvik

Det finns en plats där avstånden är små och upplevelserna stora. En plats där allting kommer närmare. Det är en makalös plats. Vi kallar den Furuvik.

Elite Grand Hotell Gävle
Fr. 1390 SEK prisex per dubbelrum

Elite Grand Hotell Gävle

I en pampig byggnad från 1901 och granne med Gävle tågstation ligger detta vackra hotell. Här erbjuds en unik miljö där storslagen byggkonst möter moderna trender. I hotellet finns relaxavdelning, vacker restaurang och bar.

Världsarvsgård Erik-Anders i Asta - Hälsingegård
Fr. 1400 SEK per dubbelrum

Bo på Hälsingegård

Välkommen till Erik-Anders - ett unikt boende i världsarvsmiljö! Med stor respekt för och kärlek till gårdens och platsens kulturhistoria har de byggt fem rum, alla med sin egen karaktär och charm.

Boende
Loading...

*När du gör datumsök får du endast upp boenden som är bokningsbara online. Vill du även få upp andra alternativ klicka i rutan inga specifika datum.

Aktivitet
Evenemang
Resa

Välkommen till Jungfrukusten

Jungfrukusten är kustområdet i Gästrikland och Hälsingland. Cirka tjugo mil, från Furuvik i söder till Ragvaldsnäs i norr.  Jungfrukusten har sitt namn delvis, efter ön Storjungfrun utanför Söderhamn och efter den jungfruliga naturen efter Gästrike- och Hälsingekusten. Utefter Jungfrukusten finns 4502 öar, många fina sandstränder och genuina, gamla fiskelägen.

Gästrikland & Hälsingland

Välkomna att besöka alla smultronställen

Ett rikt kulturarv att förvalta